Hirdetés

Magyar csapat fejleszt chatbotot a Netflixhez

A RoboRobo tagjai készítették többek között az Extreme Digital és a Decathlon AI megoldását, valamint a SIHUHU MÁV menetrend botot is.

Egy magyar chatbot-fejlesztő csapat fejéből pattant ki az ötlet, hogy hogyan lehetne egy bot alkalmazással felturbózni a streamingszolgáltató meglévő funkciópalettáját.

Hirdetés

A csapat ötlete alapján egy mesterséges intelligencia keresne nekünk filmeket a beszélgető felületen keresztül. Így például a „szakítós filmek” üzenetre a bot olyan sorozatokat és filmeket keres nekünk, amelyek segítenek átvészelni a nehéz napokat. Vagy ha beírjuk, hogy „Adam Sandler”-filmek, akkor pedig olyanokat ajánl, amelyekben ő játszik. A chatfelület üzenetei visszakereshetőek bármikor, így időrendi sorrendben, akár hónapokkal is visszatekerhetünk és láthatjuk, hogy éppen mikor, mi érdekelt bennünket.

A bot elküldi a napi vagy heti képernyő-statisztikád, láthatod, hogy hogyan változott a képernyőidőd, és melyik sorozat az, amit a legtöbbször nézel. A statisztika segít, hogy ha kicsit megszalad a sorozatnézés, akkor helyrebillentsd a dolgokat, és egy kiegyensúlyozottabb rutint alakíthass ki.

Ha feliratkozol egy hamarosan megjelenő film értesítésére, akkor a bot szólni fog, amikor új trailer jelent meg, és akkor is, ha végre elérkezett a régóta várt premier. Az alapján, hogy milyen filmeket nézel, az AI képes automatikusan filmeket javasolni.

A bot képes lehet azt a kérdést is megválaszolni, hogy „milyen magyar szinkronos” vagy akár feliratos filmek érhetőek el. Sokan nem is sejtik, hogy milyen sok lokalizált sorozat érhető el már most is.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények