Neten és mobilon is a TV2

A TV2 az arculati megújulása után – ahol már az új logóban megjelenő tv2.hu webcímmel is jelzik az internetes platform fontosságát – több új webes szolgáltatást jelentett be a csatorna tegnap. A Tihanyban ma kezdődött Internet Hungary egyik előadása alkalmat ad arra, hogy a közönség is megismerkedhessen az új szolgáltatásokkal.

Egy tegnapi sajtótájékoztatón az újságírók már betekintést nyerhettek a programba, melyek közül az egyik érdekes újdonság a Tények című műsor internetes változata. A hírportálok piacára merész tervekkel érkező www.tenyek.hu indítását azért tartották fontosnak, elválasztva azt a szórakoztatóbb, bulvárosabb www.tv2.hu tartalmától, hogy a jól bejáratott hírműsorhoz tartozó hírtartalmat a világhálón is megosszák az érdeklődőkkel. Nádas Gergely, az oldal projektvezetője úgy fogalmazott, céljuk, hogy a képernyőről ismert brand-et kiterjesszék, és megsokszorozzák az interneten. Mostantól a legfrissebb hírek, helyszíni közvetítések, saját vágatlan videók és egyéb újdonságok elérhetők lesznek az új oldalon, mely a hazánkban zajló kiemelt eseményekről a jövőben a neten élő egyenes adásban is tudósít. A portálon betekinthetünk a hírszerkesztés kulisszatitkaiba is, sőt a nézők is tudósítókká válhatnak, ha egy aktuális eseményről készült saját videójukat megosztják az oldalt látogatókkal.

A TV2 a felhasználói, feltöltött tartalomnak is biztosít egy teljesen független platformot a jövőben. „Tulajdonosunk, a ProSiebenSat1 rendkívül népszerű portálját (a www.myvideo.de Németországban a második legnézettebb videó megosztó oldal) a hazai közönség számára is elérhetővé tesszük, hamarosan közel 3 millió videót adaptálva a www.myvideo.hu oldalra, ahol a német területen tapasztalthoz hasonló hazai sikerre számítunk” – nyilatkozta Fekete Attila, a csatorna digitális átalakulásáért felelős vezetője.

Azóta történt

Előzmények