Magyar játék a független fejlesztők versenyének döntőjében

Idén második alkalommal írták ki Amerikában az Indie Game Challenge (IGC) elnevezésű független játékfejlesztői versenyt, amely a 2002 óta megrendezett játékipari szakkiállítás, a D.I.C.E. (Design, Innovate, Communicate, Entertain) egyik fontos eseménye és több technológiai újdonság bejelentésének színtere. A verseny szakmai zsűrije több ezer induló közül 12 játékot választ be a döntőbe, hatot az amatőr, hatot a profi kategóriában.

Hirdetés

Idén az utóbbi kategóriában finalista lett a Nemesys Games magyar fejlesztősapat Fortix 2 nevű játéka. A program megálmodói nemcsak Magyarországot, hanem Kelet-Európát is egyedül képviselik a versenyen.

A Fortix 2 a korábbi Fortix folytatása, újragondolt grafikai megoldásokkal és továbbfejlesztett játékmenettel. Olyan casual (fordított tower defence) játék, amelyhez szükség van stratégiai gondolkodásra, de nem a hardcore játékosokat célozza meg, hanem elsősorban azokat, akik rövidebb menetekben és csak időnként szeretnek játszani a számítógépen, PSP-n, iPhone-on vagy a Facebookon.

„Hatalmas dolog, hogy a finalisták között vagyunk. Legalább olyan elismerés ez, mint a filmeknél az Oscar-díj, vagy olyan értékes, mintha a Fortix 2 jelölést kapott volna Cannes-ban a legjobb film kategóriában. Erre a hírre mindenki figyel a videojáték-fejlesztői iparban, hiszen a D.I.C.E. elsősorban az iparágban dolgozóknak szól, ahol a nemzetközi kiadók és a nagy fejlesztő cégek topvezetői érdeklődnek és vesznek részt. Bárhogy alakulnak az eredményeink, egyetlen magyar indulóként már most sokat nyertünk: a világ legjobbjai közé kerültünk és megmutattuk magunkat olyan óriásoknak, mint például a Nintendo, a Microsoft, a Sony vagy az Electronic Arts” – mondta Józsa Szabolcs, a Nemesys Games vezetője.

A csapatot meghívták a Las Vegas-i díjkiosztóra, ahol kiderül, hogy a hat profi játékból melyik viszi el a 100 000 dolláros fődíjat, a három – egyenként 2500 dolláros – különdíjat (legjobb grafika, játékmenet és technológiai megvalósítás) vagy a 10 000 dollárral járó gamer’s choice elismerést, amit a játékosok a szavazataikkal ítélnek oda. A játékokra szavazni a verseny weboldalán lehet.

Azóta történt

Előzmények