Hirdetés

Nem veszít vonzerejéből a Firefox

Hirdetés


A Firefox rendületlenül morzsolgatja az Internet Explorer meghatározó előnyét az internetes böngészők piacán. Egy webes statisztikákat készítő kaliforniai cég, a NetApplications.com adatai szerint az elmúlt hónapban a májusi 8-ról 8,71 százalékra nőtt a Mozilla Alapítvány által fejlesztett szoftver részesedése, miközben a Microsoft böngészője 87,23 százalékról 86,56 százalékra apasztotta sajátját.

Az év eleje óta a Firefox minden hónapban fél és egy százalék közötti mértékben növelte részesedését az Egyesült Államokban, nagyrészt az Internet Explorer kárára. A NetApplications.com úgy véli, hogy a szoftver terjedése jelentős lendületet vehet azzal, hogy a vállalatok körében is nő az ismertsége és elismertsége. Az öt legnépszerűbb böngésző között egyébként ezek mellett a Safari, a Netscape és az Opera is megtalálható. Ezek részesedése azonban jóval szerényebb, nagyjából 0,5 és 2 százalék közé tehető.

A fenti adatok amerikai oldalak statisztikáin alapulnak. Európa legtöbb országában ennél jóval népszerűbb a Firefox. Egy nemrég közzétett statisztika szerint Finnországban az internetezők 30 százaléka használja ezt a böngészőt, de hazánk sincs sokkal lemaradva a maga 22,06 százalékos mutatójával.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények