Nem trendi az e-mail

Hirdetés

Az e-mail az öregeknek való, a fiatalok inkább chatelnek – derül ki a Pew Internet and American Life Project amerikai tinédzserek körében végzett felméréséből. A 12 és 17 év közötti internethasználók ma már főként csak a szüleikkel kommunikálnak elektronikus levelekkel, esetleg hivatalos ügyeiket intézik így. És bár 90 százalékuk még e-mailezik, sokkal jobban lelkesednek az azonnali üzenetküldésért.

E generáció háromnegyede chatel, míg a felnőttek körében ez az arány csupán 42 százalék. A fiatalok fele minden nap cseveg az interneten, egy részük pedig napi több mint két órát dumál online. A megkérdezett 1100 tinédzser közel fele állította, hogy az azonnali üzenetküldő alkalmazásokon keresztül linkeket és fényképeket küld ismerőseinek, míg közel egyharmad zenét és videót is. A felnőtteket ugyanakkor ez a lehetőség csak kevéssé izgatja fel.

A jelentés arra is kitér, hogy az Egyesült Államokban az internethasználó fiatalok aránya a 2000-ben regisztrált 74 százalékról 90 százalékra nőtt. A világháló lehetőségeivel nem élők nagyrészt a szegényebb rétegekből kerülnek ki, és többségük fekete.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

Előzmények