Nem a mobiltelefon ölte meg a munkást

Hirdetés

A koreai rendőrség és az áldozatot megvizsgáló orvos elhamarkodottan feltételezte, hogy a szerdán holtan talált dél-koreai férfi halálát egy felrobbanó mobilakkumulátor okozta – derült ki még tegnap. A balesetért valójában a kőbányában dolgozó munkás egyik kollégája felelős, ő szorította egy nehéz munkagéppel véletlenül a sziklafalhoz a társát. A mobiltelefon felrobbanásáról szóló történetet azért találta ki, hogy mentse magát. A rendőrség most azt vizsgálja, hogy a telefon a baleset következtében kapott-e lángra, vagy a gépkezelő gyújtotta fel – jelentette a Reuters.

Amint arról beszámoltunk, a hatóságok a balesetet követően azt gyanították, hogy a mobiltelefon-akkumulátor robbanása okozta a férfi halálát. A munkást kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni. A hírügynökségi beszámolók szerint a mellkasán égési sérülések voltak, több bordája eltörött és belső vérzése is volt. „Amikor behozták, a megolvadt mobiltelefon az inge bal zsebébe volt ragadva. Nem tudok másra gondolni, mint hogy a telefon robbanása okozta a halálát” – mondta szerdán a férfit megvizsgáló orvos.

A férfit egy markólógép mellett fekve találták meg a bányában. A rendőröknek egy szemtanú azt mondta, hogy amikor odaért, a munkás a földön feküdt, a telefonja pedig még égett. A készüléket az LG Electronics gyártotta. A vállalat szóvivője megerősítette, hogy valóban egy általuk gyártott telefonról van szó, de egyben hangsúlyozta: az, hogy egy akkumulátor robbanása megöljön egy embert, gyakorlatilag lehetetlen. Időközben a cég egy sajtóközleményt is kiadott, melyben a nyomozás új fejleményeit ismertetik, és kiemelik: tévesen hozták kapcsolatba az általuk gyártott készüléket a munkás halálával. Az LG – írják – minden terméket szigorú biztonsági teszteknek vet alá, és független tesztek sora bizonyítja, hogy a mobiltelefonjaiban használt lítiumion akkumulátorok megfelelnek az előírásoknak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények