Nem lehetett kellemes délelőttjük a Pandával védekezőknek

Tegnap este, azaz március 11-én a PandaSecurity által kiadott vírus adatbázisfájl téves riasztást tartalmazott (false positive). Ennek következményeként bizonyos fájlok véletlenül karanténba kerültek a Panda Cloud Office Protection, a 2015-ös otthoni termékek és a Panda Free AV szoftverek esetében.

Hirdetés

Az adatbázist a cég azóta cserélte, így az eset a legfrissebb verzióval már nem fordul elő. „Azonnal elemeztük a fennakadás hatását és azon dolgoztunk, hogy a helyreállítás minél hamarabb megtörténhessen a végfelhasználóknál is. Pár óra alatt megoldást találtunk, amennyiben valaki rendszerét érintette a téves riasztás, lépésről lépésre megtalálja a szükséges tennivalókat” –írják közleményükben.


(forrás: PandaSecurity) [+]

A biztonsági cég létrehozott egy, a témának szentelt gyakran ismételt kérdésekkel feltöltött aloldalt, ahol igyekeznek megnyugtatni ügyfeleiket. Ezek alapján azoknak sem kell feltétlenül kétségbeesni, akik a rendszerfájlok karanténba helyezését követően újraindították már gépüket. Az internetről letölthető manuálisan is az a segédprogram, amivel helyrehozható a hiba. Persze azok, akik mérgükben a karantén tartalmával együtt törölték a vírusirtót, kénytelenek lesznek újratelepíteni az érintett alkalmazásokat.