Nem frissül a Win7 és 8 Kaby Lake és Ryzen alatt

A Microsoft már tavaly bejelentette, most pedig élesben is elvette a támogatást a modern processzoroktól a korábbi rendszerein. Pedig az életciklus még tart.

Az új processzorhoz új Windows dukál, már amennyiben a felhasználó szeretné frissen tartani a rendszerét, amit történetesen a Microsoft készített. A Windows 7, 8 és 8.1 életciklusa még közel sem járt le, utóbbi például 2020-ig kapja a frissítéseket, kivéve, ha a vas nem elég régi hozzá. Kicsit abszurdnak hangzik, de igaz.

Hirdetés

A Kaby Lake és Ryzen processzorokkal szerelt gépeken már most sem lehet frissítéseket eszközölni, ugyanis a Windows ehelyett arról tájékoztat, hogy „számítógépe olyan processzort használ, ami nem támogatott ezen a rendszeren”.


[+]

A Microsoft már tavaly bejelentette, hogy a Windows támogatás nem egészen úgy fog zajlani a jövőben, mint korábban megszoktuk: az új központi egységek csak a legújabb operációs rendszeren lesznek támogatottak. Eredetileg a Skylake is ebbe a körbe tartozott volna, végül ezt nem merte meglépni a redmondi székhelyű szoftvercég. Az Intel Kaby Lake, az AMD Summit és Bristol Ridge, a Qualcomm 8996 esetében például a Windows keresztbe fekszik a frissítésnek.

Eddig is meglehetősen agresszíven próbálta rávenni a felhasználókat a Microsoft a Windows 10 használatára, aminek hatására sokakban ellenérzés alakult ki az új rendszerrel szemben. Mindenesetre a vállalat azzal érvel, hogy a modern hardverekben rejlő lehetőségek a Windows 10 segítségével csalhatóak elő.

Azóta történt

Előzmények