Nem érdemes futni, ez a drón elkap bárkit

Hirdetés

Elsőre úgy tűnhet, fel van gyorsítva a lenti videó. Alaposabban szemügyre véve kiderül (a háttérben közlekedő autók sebességéből), hogy nincs. A nem mindennapi drón 670 dollárba került a készítőjének, alkatrészenként vásárolta meg és otthon építette. A YouTube-ra április 25-én felkerült videót már több mint 1,85 millióan nézték meg.

Vezetni sem lehet könnyű egy ennyire gyors járművet, Warthox azonban a többi videója alapján sem kispályás, a trükkök és a repülés megszállottja. Egy ilyen szerkezetet lelőni sem könnyű, elfutni előle pedig szinte lehetetlen. Csak képzeljük el, hogy a hatóság ilyen vezető nélküli légi járművekkel lesz egyszer felszerelve, mondjuk a Parlament biztonsági szolgálatának tasereivel kombinálva: nem lennénk a bűnözők helyében.

Viszont ez a helyzet valószínűleg fordítva történik meg hamarabb. Vajon a drónok szabályozása, fontos személyek nyilvános megjelenésének biztosítása fel van készülve egy ilyen jellegű „behatoló” kezelésére? Ne feledjük el, hogy ma már olyan szinten van a GPS helyzetmeghatározás és a vizuális alakfelismerés, hogy egy ilyen masina (vagy akár masinák raja) önállóan, automatikusan ráküldhető bárkire, bármire. Skynet, jövünk!

Azóta történt

Előzmények