Nem enged képernyőképet készíteni a beszélgetésekről a Viber

A titkos csevegések funkció bevetésével még nagyobb felhasználói biztonságot ígér a cég, de a blokkolást csak Androidon tudták megvalósítani.

Bevezeti a titkos beszélgetéseket a Viber. Nem a japán cég az első, aki ezzel próbálkozik, egy ideje már a Facebookon is elérhető ez a szolgáltatás. A tavaly decemberi adatok alapján 800 millió ügyféllel rendelkező chatplatform tavaly áprilisban indította el a végponti titkosítást, mely egyedi implementációja a Signal protokollnak, most pedig újabb lépéseket tesz a kémkedés ellen.


[+]

Ahogy például a Facebook Messengerben, úgy a Viberen is van lehetőség arra, hogy a felhasználók önmegsemmisítő üzeneteket küldjenek egymásnak. Ezt egészíti ki a legújabb, Titkos beszélgetés névre keresztelt funkció, amivel a szoftver azt is megakadályozza, hogy az üzeneteket továbbítsák.

A legérdekesebb újdonság mégis az, hogy androidos készülékeken blokkolja a képernyőképek készítését is, iOS alapú rendszereken pedig figyelmeztetést küld a felhasználónak, ha az üzenetről képernyőmentést készített a másik fél. A rejtett beszélgetések révén a kiválasztott társalgások jelszóval is védhetők, létezésük elrejthető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Viber

Előzmények