Nem az új Internet Explorerben van a hiba

Téves riasztásnak bizonyult a dán Secunia által tegnap kiadott figyelmeztetés a még ropogós Internet Explorer 7-ben talált súlyos sebezhetőségről. Mint később kiderült: a hiba nem a böngészőben, hanem az Outlook Express levelezőprogramban található. Ettől függetlenül a szoftvervállalat kivizsgálja az esetet, és befoltozza a rést – közölték.

Tegnap felmerült annak a gyanúja is, hogy a böngésző letöltési oldala vírussal fertőzött. A Microsoft utánajárt a felhasználói bejelentéseknek, és kiderült, hogy ebben az esetben is téves riasztásról van szó: az AVAST vírusirtó túlbuzgóságában találta fertőzöttnek a szájtot.

Jelenleg a legnagyobb problémát a böngésző iránti hatalmas érdeklődés jelenti, ami próbára teszi – és alkalmanként megadásra kényszeríti – a szoftvervállalat szervereit. Ennek tudható be, hogy számos felhasználó az Internet Explorer 7 első indulásakor megjelenítendő kezdőlapjának betöltődésére a kiszolgálók túlterheltsége miatt hiába vár. A Microsoft folyamatosan bővíti a szerverkapacitást, hogy ne legyen fennakadás a böngésző telepítése és konfigurálása során – közölték.

Azóta történt

Előzmények