A négyes metró vonalán is lesz Telenor Hipernet

A 4-es metró átadásával egy időben, március 28-tól az új metró teljes vonalán elérhetővé teszi Hipernet 4G mobilinternet-hálózatát a Telenor, jelentette be ma a vállalat. Ezzel a lépéssel a 4-es metró lesz az első olyan vonal, ahol a Hipernet 4G az összes megállóban és a metró teljes nyomvonalán elérhető lesz a Telenor előfizetők számára.

Hirdetés

„Büszkék vagyunk arra, hogy Budapest legújabb közlekedési fejlesztéséhez a kompromisszumok nélküli internetezés élményét tudjuk biztosítani. Ügyfeleink mindenhol ugyanolyan minőségben szeretnék élvezni a mobilinternet előnyeit, ennek az elvárásnak szeretnénk megfelelni hálózatfejlesztésünkkel. A Telenor előfizetők a metrón is ugyanolyan minőségben böngészhetnek, tévézhetnek vagy hallgathatnak zenét, mint otthon”, mondta Sepsi Zsolt, a Telenor műszaki vezérigazgató-helyettese.

A mobilszolgáltató 2011-ben vezette be Budapesten a Hipernet névre keresztelt 4G szolgáltatását, a cég hálózatának modernizációját a ZTE végezte. 2012 júliusában több vidéki városra is kiterjesztették a szupergyors mobilinternetet, 2013 októberétől pedig Budapesten akár 150 Mbps elméleti letöltési sebességgel is gazdálkodhatnak az előfizetők. A lefedettség a fővárosban jelenleg 50 százalék körül van.

A szolgáltató az utóbbi időszakban látványosan növelte tőkeberuházás jellegű kiadásait, míg 2012 utolsó három hónapjában 2,34 milliárdot költött el fejlesztési céllal, a tavalyi záró negyedévben már 4,96 milliárdot.

Azóta történt

Előzmények