Számítógépes játékokat kínál a National Geographic


Herodium

A világ egyik legnagyobb ismeretterjesztő vállalkozása új módon igyekszik népszerűsíteni a tudományos kutatásokat (és természetesen önmagát): a National Geographic Ventures, a nonprofit National Geographic Society egyik egysége a múlt héten bejelentette, hogy a játékgyártókkal együttműködésben olyan szoftvereket dolgoznak ki, melyek tartalmaikat beépítik számítógépes játékokba, s ezek a játékok meg fognak jelenni mind PC-s, mind konzolos, illetve hordozható eszközökre írott változatban.

A játékok a National Geographic egyéb fórumain megjelenő anyagokat viszik közelebb a játékosok közösségéhez is – nyilatkozta Paul Levine, az új játékrészleg vezetője. November 18-a óta a cég honlapján már elérhető a „mintadarab” is, melyet Heródes király feledésbe merült sírhelyének megtalálásáról szól – ez a játék egyébként a célkitűzéseknek megfelelően a National Geographic Channel december 14-én bemutatandó, szenzációsnak szánt filmjének (és persze a decemberi szám vezető cikkének) promóciója is. A PC-re és iPhone-ra is letölthető játék online is játszható, de a Namco Bandai Games America és a Sony Computer Entertainment közreműködésével már dolgoznak a Wii-re és a PlayStation 3-ra szánt változaton. A jelenlegi teljes verzió 19,95 dollárba kerül.

Hirdetés

Bár már az első játék is betölthet komoly ismeretterjesztő szerepet – sőt, a Herod’s Lost Tomb feladatait megnézve kiváló lehet a kisgyerekek angol szókincsének szaporítására is –, Paul Levine elmondta, ezek elsősorban játékok, nem iskolai programoknak szánják őket.

National Geographic

A National Geographic hivatalos közleménye szerint az új témákhoz kapcsolódva sorozatban jönnek majd a játékok: november érkezik a Panda és az Africa, majd decemberben a Sudoku Traveler: China, a Rain Forests, a From the Bottom Up és a Greencity.

National Geographic

Azóta történt

  • A gamerek nem függők!

    A kényszeres játékosokat kezelő első európai klinika amerikai alapítója szerint nem pszichológusokra, hanem törődésre van a pácienseinek szüksége.

  • A PS3 lenyomta a Wiit Japánban

    Szakértők szerint nem trendről van szó, csak két népszerű játék húzta fel a Sony gépének számait.

Előzmények