Nagy-Britannia cyberfenyegetésnek tartja Kínát és Oroszországot

Lindy Cameron, a brit National Cyber Security Centre ügyvezetője szerint Oroszország és Kína is veszélyt jelent Nagy-Britanniára a cybertérben.

A brit GCHQ része az NCSC, vagyis a National Cyber Security Centre, amelynek ügyvezetője Lindy Cameron.

A legutóbbi beszédében Cameron arra hívta fel a figyelmet, hogy a britek számára nagy fenyegetést jelent a cybertérben Oroszország. Ezen felül kitért Kínára is, amely szerinte domináns szereplő akar lenni az új technológiák világában, amelyek átalakítják a korunkat. Hozzátette: Kína sokkal alapvetőbb módon változtatja majd meg a világunkat, mint Oroszország.

Az NCSC a GCHQ és Nagy-Britannia technológiai biztonsági szervezete, cégekkel és a nyilvánossággal is dolgozik azon, hogy válaszoljon a cyberfenyegetésekre, továbbá biztosítsa a hálózatokat.

Cameron szerint senki nem ülhet nyugodtan, az ügyvezetőknek nagy figyelmet kell fordítaniuk a cyberbiztonságra. Ezt ugyanis még mindig nem veszik komolyan, és a tervek összeállításakor sem fordítanak rá alapvető figyelmet. Pedig mint mondta, a SolarWinds-támadások és a Microsoft Exchange-botrány megmutatták, hogy milyen kiterjedésű cyberfenyegetésekkel nézünk manapság szembe.

Azóta történt

Előzmények