Ugyanarra az AI-fórumra hívja be Muskot és Zuckerberget az USA

Ha a ketrecharc miatt nem is, de az amerikai Szenátus demokrata vezetője előtt megjelenik majd Musk és Zuckerberg egy AI-fórumon, több más tech vezető mellett.

Chuck Schumer, az USA Szenátusának demokrata vezetője tartja majd azt az AI-fórumot, amelyre számos tech vezért kérettek be: ott lesz Elon Musk és Mark Zuckerberg is a Tesla és a Meta képviseletében, még ha ketrecharcra valószínűleg nem is kerül sor kettejük között.

A zárt ajtók mögött esedékes megbeszélésen jelen lesz az Alphabetet irányító Sundar Pichai, az OpenAI-t vezető Sam Altman és a Microsoft első embere, Satya Nadella is.

Jelenleg a legtöbb kormány azt mérlegeli, hogyan szabályozza a hatalmas veszélyeket rejtő technológiát úgy, hogy annak népszerűségét, innovációs oldalát és bevételei lehetőségeit ne csorbítsa. Sokan az internet érkezéséhez hasonlítják az AI jelentőségét.

Schumer egy ideje már új alapokat tervez az AI-törvények kapcsán, ehhez a legjobb fejlesztőket, tudósokat, tanácsadókat, vezetőket, dolgozókat, szakértőket és igazgatókat akarja az AI-szektorból összeszedni, és leültetni egy szobában, majd néhány hónap alatt több éves munka eredményét várja tőlük.

Természetesen a szabályozások egyik mozgatórugója, hogy nemzetbiztonsági és gazdasági kockázatokat is felerősít, létrehoz az AI, erre Joe Biden is kitért már többször. Többek között ezért egyeztetett Rishi Sunak brit miniszterelnökkel, akinek kormánya a világ első AI-csúcstalálkozóját tartja meg hamarosan.

Előzmények