Megkezdődött a leépítés a Twitternél

A pontos menetrend és az elbocsátás mértéke ma derül ki.

Miután az új tulajdonos már az átvétel napján lefejezte a céget, ma reggel több lap is arról számolt be, hogy a belső források szerint ma értesítik azokat a dolgozókat, akiktől megválik Elon Musk – aki jelen pillanatban gyarkorlatilag egyedül irányítja a vállalatot.

Az elmúlt napok hírcunamijában nagyon sok információ (és fél- vagy hamis információ) jelent meg a változásokról. Bizonyosan csak azt lehet mondani, hogy Elon Musk teljes átalakítást határozott el, és intézkedései fő célja, hogy a neki 44 milliárd dollárba kerülő, korábban is főképp veszteségesen üzemelő Twitter üzletként jelentősen megújuljon.

Abban meglehetősen nagy a szakmai egyetértés, hogy a Twitter vállalkozásként nagyon rosszul szervezett és működtetett, technikailag és technológiailag is elhanyagolt, ráfér az átalakítás. A kérdés viszont az, hogy Musk lépései vajon milyen vízió alapján történnek. Egyelőre annyit látni, hogy jelentős mértékű megtakarítást tűzött ki célul, ennek része a leépítés is, mely egy belső memo szerint valószínűleg igen nagy mértékű lesz – korábban Must tett arra is utalást, hogy az alkalmazottak mintegy kétharmadától meg kíván válni.

A híradások szerint jelenleg szinte teljesen leállt a munka a vállalatnál, a hozzáféréseket többségükben felfüggesztették, és mindenki a döntésekről beszámoló e-mail értesítéseket várja.

Frissítés: a Bloomberg hírügynökség péntek reggel közölte, hogy tudomásuk szerint a Twitter alkalmazottai csoportos pert kezdeményeztek egy San Franciscó-i bíróságon, mivel úgy vélik, hogy törvénytelen a tervezett nagy arányú leépítés.

Azóta történt

Előzmények