Fizetési funkcióból remél twitteres bevételt Elon Musk

A jelentések szerint a Twitter már dolgozik a fizetési funkció elindításán, erre nagy szükség lehet a hirdetési bevételek megcsappanása miatt.

Amint arra újra és újra fény derül, a Twitter reklámokból származó bevételei nagyon megcsappantak, a hirdetők bizalmatlansága kicsit sem oldódott Elon Musk intézkedései miatt. Így a politikai irányból is egyre szorongatott platformnak és vezetésének új megoldásokra és bevételi forrásokra van szüksége.

Az egyik a reklámmentésséget felárért kínáló csomag lehet, azonban a Financial Times úgy tudja, hogy a Twitter már a fizetési funkció elindításán is dolgozik. Ennek kapcsán már igényelték a szükséges hatósági licenceket.

A funkcióért állítólag Esther Crawford felel, a termékmenedzsmentért felelős igazgató a jelentés szerint egyre bizalmasabb ember Musk számára.

Musk korábban azt mondta, a Twitter felvásárlása egy mesterterv része, és létrehozzák majd a mindenes appot, ami nem csak közösségi felület, de p2p fizetési platform és e-kereskedelmi felület is.

Eközben Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa felszólította Elon Muskot, hogy ő és a Twitter tegyenek többet azért a következő hónapokban, hogy megfeleljenek az EU-s előírásoknak. Közölte: szigorúan figyelik majd, hogy mit lép a Twitter.

Azóta történt

Előzmények