Mozilla blog: mi történt a Magyarországi Web Konferencián?


Ahogy azt beharangoztuk, múlt szombaton zajlott Budapesten a Magyarországi Web Konferencia 2013-as rendezvénye. Együtt ünnepelhettük a konferencia 10. születésnapját.

Hirdetés

A Magyarországi Web Konferencia 2013 szervezői több mint 650 látogatót láttak el a friss és érdekes információval a web és az azzal összefüggő technológiákkal kapcsolatban. A program nagyon színes és tartalmas volt, ennek ellenére sikerült megtartani az esemény ingyenességét. A PHP konferenciából kifejlődött egynapos általános webes konferenciának idén ismét az Óbudai Egyetem adott otthont a Bécsi úti épületében.

A Mozilla támogatóként segítette a szervezést, és helyet kapott az aulában is egy asztallal, ahol a Firefox OS és más Mozilla projektek népszerűsítésére is alkalmunk nyílt. Kvízekkel, beszélgetésekkel, mozillás relikviákkal szórakoztattuk és kényeztettük a lelkes látogatókat.

Mozilla

Két előadás is a Mozillával kapcsolatos tevékenységekről szólt. Christian Heilmann a keynote előadó volt, és azt boncolgatta, hogy miért is fontos a HTML5 és a lehetőség, hogy az arra épülő készülékek és szolgáltatások minél szélesebb körben elérhetőek legyenek mindenki számára.

Az előadó és kis standunk dugig volt érdeklődőkkel, így elégedettek lehetünk – minden tekintetben. Az emberek kíváncsiak voltak az éppen előkerülő LG Fireweb készülékre is, amelyet nemrég jelentettek be. A készülékkel szerzett tapasztalatom, hogy eddig ez a legprofibban összerakott készülék, s csak egyetlen szerény tulajdonsága, a kijelző alacsony felbontása volt, amit többeknek szemet szúrt.

A másik előadást jómagam tartottam a Mozilla aktuális és érdekes projektjeivel és kísérleteivel kapcsolatban.

El is telt hamar az a tíz óra, amelyet a konferencián töltöttünk. Úgy vélem egy hasznos nap volt, mind szakmailag, mind a Mozilla közösség szempontjából. Remélem még nagyon sok évfordulót él meg ez a konferencia, s bízom benne jövőre is ott leszünk!

A következő nagyobb esemény a Firefox OS fejlesztői workshop lesz, november 23-án, szombaton.

Azóta történt

  • Mozilla: Köszönjük, jól vagyunk!

    A Mozilla Alapítvány friss pénzügyi jelentéséből egy egészségesen működő alapítvány képe rajzolódik ki, amely elég erős, hogy a mindenki számára elérhető nyílt és szabad internet pártfogója legyen.

  • Hazai Mozilla évértékelő – 1. rész

    Új mobil platform, egyre jobb mobilos és asztali böngésző, érdekes oktatási projektek, sok-sok saját szervezésű esemény és előadás, megújulás valamint a vörös pandák örökbefogadása.

  • Böngésző, PDF-olvasó és router is elhasal az Ethical Hacking konferencián

    Újabb látványos törésekkel és azokhoz kapcsolódó részletes elemzésekkel bővült az idei Ethical Hacking konferencia. A mobileszközök és -hálózatok, illetve közösségi oldalak hekkelése mellett böngésző és PDF-olvasó törésével, valamint a routereket célzó, konkrét támadások ismertetésével egészült ki a program.

  • App!system 2014: középpontban a vállalati informatika

    Június 4-én tartja a HWSW az idei első konferenciáját. Az App!system 2014-en a vállalati informatikában jelenleg használt technológiák és termékek lesznek a fókuszban.

Előzmények

  • Firefox OS és Mozilla események a következő egy hónapban

    A közeljövőben jó néhány, a Firefox OS-szel, illetve a Mozilla termékeivel fogalalkozó esemény és előadás lesz a magyar városokban.

  • Firefox OS kisokos

    Érdemes áttekinteni a Firefox OS-szel kapcsolatos fejlesztői bemutatókat és cikkeket, amelyeknek hamarosan mindenki hasznát veheti.