Mozilla, Rust, fejlesztők, meetup

A jövő héten a Mozilla Developer Roadshow-val folytatódik a magyar Rust meetup-sorozat.

Szeptemberben indult útjára a Rust Hungary meetup, amely a Rust programozási nyelv magyar közösségét hivatott megszólítani. Az első meetup kiválóan sikerült, az előadók és előadások pozitív fogadtatása után máris nyilvánvaló volt, hogy nem kell majd sokat várni a folytatásra.

Ez így is lett, hiszen egy kiadós és pihentető hosszú hétvégét követően jövő héten kedden (október 24.) máris érkezik a második felvonás a Mozilla Developer Roadshow-val karöltve.

A Mozilla Developer Roadshow a Mozilla egész éves eseménysorozata, amelynek keretében Mozilla fejlesztők és a nyílt web más támogatói látogatnak el különböző városokba világszerte, hogy ott modern webes technológiákról adjanak elő, és beszélgessenek a helyi fejlesztőközösség tagjaival.

Mindez a budapesti eseménynél sem lesz másként, vendégü lesz többek között Nicolas Silva, aki a Mozilla párizsi központjában a Firefox grafikus alrendszerének fejlesztésén dolgozik, ő a novemberben érkező Firefox Quantumról fog előadni. Ezen túl a (szintén jövő héten megrendezésre kerülő) JSConf Budapest webes fejlesztői konferenciáról is érkeznek vendégelőadók, sőt, visszatér a Szegedi Egyetem csapata is hogy a legújabb kutatásukról számoljanak be.

Azóta történt

Előzmények