A szerdai Okostelefon Akadémián a téma a keresés lesz

Idén negyedik alkalommal gyűlnek majd össze az okostelefonok rajongói a Telenor által szervezett Okostelefon Akadémián a VAM Design Centerben. A fő téma a keresés és ennek Firefox OS-es aspektusát próbáljuk majd bemutatni a Mozilla standján.

Hirdetés

2013. november 27-én, a kora esti óráktól kezdődően együtt keressük a válaszokat:

Hogyan változtatták meg az okos eszközök a keresés fogalmát? Hogyan keresünk? Mit keresünk? Hol keresünk? MENNYIT keresünk? Milyen technológiák, algoritmusok segítik a legjobb találatok elérését? Ha ma az okos eszközök megpróbálják kitalálni következő kérdéseinket, mit tartogat a jövő?

Az esemény Facebook oldalán található útbaigazítás szerint:

18.00-tól várunk benneteket, a programot 18.30-kor kezdjük. A fenti témákat meghívott szakértőinkkel, többek között Jóföldi Endrével a Precognox ügyvezetőjével és a kereses.blog.hu szerzőjével járjuk körül, aki a kontextus alapú keresésről, a keresés külföldi, és hazai kísérleteiről mesél majd.

Jelen lesz Pintér Róbert, az eNET mobilkutatások vezetője is, aki az okostelefonok és a piackutatás módszereiről beszél majd.

Az előadások közül természetesen nem maradhat ki a Google, mint korunk egyik legnépszerűbb keresője, Dojcsák Dániel, a HWSW újságírójának ígéretes előadásában, illetve a Firefox OS keresésben nyújtotta előnyeire is fény derül Dencs Gábor előadásában.

És ha már keresés… adatokon, eseményeken, és hasznos információkon, célpontokon kívül az utóbbi években már a társkeresés sem tabutéma. Berényi Konrád az onlinemarketing.blog.hu szerzője beszél a társkeresés XXI. századi mobilos megoldásairól.

Gyurkó Szilvi az UNICEF applikációjának bemutatásával szembe megy témánknak: nem kell keresni, itt a témában mindent megtalálsz!

Az est végéhez közeledve Várnagy Priszcillától megtudhatjátok, hogyan keres egy startup – azaz mit kell tenni, ha van egy jó ötletetek, már csak egy befektető hiányzik. A színpad záróeseményeként egy izgalmas keresőversenyen vehettek részt, illetve izgulhattok az Okostombola sorsoláson!

A rendezvény EXPO területére ismét a legmenőbb gyártók hozzák el újdonságaikat, illetve a keresés témájához kapcsolódó hazai fejlesztőcsapatok munkáival ismerkedhettek meg – a legérdekesebb megközelítésben.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: részvételi szándékotokat jelezzétek az oa@eurolex.hu email címen, OA4 tárggyal! Regisztrációkat 2013. november 26. 17:00-ig dolgozunk fel.

Helyszín és időpont: VAM Design Center,Budapest, Király utca 26., 18 órától.

Azóta történt

Előzmények

  • Firefox OS és Mozilla események a következő egy hónapban

    A közeljövőben jó néhány, a Firefox OS-szel, illetve a Mozilla termékeivel fogalalkozó esemény és előadás lesz a magyar városokban.

  • Firefox OS kisokos

    Érdemes áttekinteni a Firefox OS-szel kapcsolatos fejlesztői bemutatókat és cikkeket, amelyeknek hamarosan mindenki hasznát veheti.