Beszámoló az idei első Okostelefon Akadémiáról

Március 12-én sorozatban ötödször rendezték meg az Okostelefon Akadémiát. A Telenor meghívásának eleget téve a Mozilla önkéntesei is asztallal várták a érdeklődőket. A több mint 500 vendég nagy része standunknál is megállt és kíváncsian kérdezett a hamarosan megjelenő, bejelentett, de nálunk csak nyár elején kapható új készülékekkel kapcsolatban. A vendégek egyetértettek abban,hogy a Firefox OS jelenléte hasznos és kívánatos, a céljainkkal a többség azonosulni is tudott. Ugyanakkor többen megjegyezték, hogy örömmel vásárolnának új készüléküknek Firefox OS telefont, ha a jelenleg elérhető készülékek nagyobb teljesítményűek lennének. Bár – a Firefox OS 1.3-as verzióján kívül – lényeges újdonsággal nem tudtunk szolgálni a standunknál sorakozó közel kétszáz látogatóknak, azért jó volt látni, hogy a segítőkész önkéntesek, az új Firefox OS-verziók és a kvízek mennyire lekötötték az embereket.

Okostelefon Akadémia

Természetesen a rendezvényen már megtekinthető voltak más cégek éppen bejelentett termékei, éss az este témáját adó viselhető okos eszközök is számos érdekességet mutattak meg az okos óráktól, a Google Glasson át egészen a Oculus Rift virtuális valóság szemüvegig. A vásári nyüzsgés csak az előadások idejére csökkent kissé, mert a színpadon is érdekesebbnél érdekesebb előadások voltak.

Okostelefon Akadémia

Várjuk már a következő Okostelefon Akadémiát, amely két hét múlva pénteken, 2014. április 18-án késő délutántól fogadja a látogatókat. Ide már reményeink szerint több újdonsággal érkezünk, így nem csak új szoftververziók lesznek, hanem kis szerencsével akár Firefox OS-es tablet is bemutatásra kerül majd. Ugyanitt egy nappal később, április 19-én a Mobilaréna által gründolt Veletech is megrendezésre kerül, így húsvét előtt különösen el lesznek kényeztetve a telefonok és egyéb kütyük szerelmesei.

Azóta történt

  • Kütyübarátok Húsvétja

    Ma és holnap a különféle mobileszközök és egyéb hardverek kiállítása zajlik a Millenáris B épületében. Ma este hattól az Okostelefon Akadémia várja az érdeklődőket, holnap egész nap a Veletech 2014.

Előzmények

  • A Firefox OS tananyag lett magyar egyetemeken

    Több hazai felsőoktatási intézményben van lehetőség a Firefox OS-t megismerni. Van, ahol kreditért felvehető tantárgyat indítottak 2014 tavaszi félévére, és van, ahol választható diplomamunka-téma lett az új mobilplatform.