2017. november 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Mozilla blog rovat

A Mozilla kivesz két funkciót a Firefoxból

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: VentureBeat

Olyanokról van szó, melyek talán hasznosak, de nagyon keveseket érdekeltek, és nem éri meg továbbfejleszteni őket.

Hirdetés

A minőségjavítás és a böngésző felgyorsítása érdekében elindított projekt, a „Go Faster” keretében a Mozilla két funkciót megszüntet a Firefoxban – tudta meg a VentureBeat. Megszűnik a tab groups (Panorama – fülcsoportosítás) és kivezetik a teljes témákat – mindkét esetben az az indoklás, hogy ezeket a lehetőségeket kevesen használják, továbbfejlesztésük pedig annyi energiát követelne, hogy az már nem éri meg.

A Mozilla megerősítette a lapnak a szándékot: „A Tab Groups kísérlet volt arra, hogy segítsük a felhasználókat a sok megnyitott fül menedzselésében. De nagyon kevesen használták, ezért kivonjuk a forgalomból, mivel a rá fordítandó szükséges munka nem áll arányban a népszerűségével” – közölte Dave Camp, a Firefox fejlesztési igazgatója.

A teljes (vagy „nehézsúlyú”) témacsomagok is megszűnnek, mivel nem váltották be a hozzá fűzött reményeket, a helyére a tervek szerint valószínűleg kevésbé komplex csomagok kerülnek, olyan plusz funkciókkal, mint például a színek vagy az ikonok cseréjének lehetősége. Camp ez esetben is a nagy munkaigényre hivatkozott, illetve elmondta, hogy a teljes témák szorosan kötődnek az XUL-hoz (XML-alapú jelölő nyelv a felhasználói felület megalkotásához), melyet a Mozillánál elavultnak tartanak, ki fogják vezetni, és a fejlesztőknek egy másik, add-onokra épülő megoldást kínálnak majd.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.