Versenyt hirdet a Mozilla

A Mozilla Labs május 14-étől felhívta a webtervezőket, hogy segítsék a közösséget azzal, hogy megosztják újítási javaslataikat Firefox fülkezelését illetően a böngésző híveivel.

A kiírt pályázatot (The Mozilla Labs Design Challenge: Summer 09) a Mozilla honlapja szerint azért hirdették meg, hogy a felhasználók számára könnyebb, kényelmesebb, kezelhetőbb megoldásokat hozzanak létre az egyidejűleg megnyitott weblapok kezelését illetően. A probléma abból adódik a kiírás szerint, hogy a Firefox kiválóan kezel 10 egyidejűleg megnyitott weboldalt, ám a felhasználói gyakorlat a felmérések szerint inkább már a 20 egyszerre kezelt oldalnál tart, így ezt is meg kell oldani, mivel ennek jelenlegi gyakorlata még nem elégséges minőségű, sőt ez a gond már 7-8 megnyitott weboldalnál is jelentkezik.

A legjobb dizájnterveket – „A legjobb", illetve a „Közönségdíj" kategóriákban – valószínűleg alkalmazni fogják a következő verziókban. A koncepciók benyújtásának határideje június 21., eredményhirdetés július 8-án lesz.

 

Egy tavalyi koncepció Aza Ruskintól

Azóta történt

Előzmények