2019. január 19., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

A Firefox OS meghalt

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

Önmagában szimpatikus kezdeményezés volt, de be kellett látni, hogy a jelenlegi okostelefonos piacon ez a modell nem működik.

A Mozilla Orlandóban rendezett fejlesztési konferenciáján bejelentették, hogy feladják a Firefox OS okostelefonos fejlesztését, és nem árulnak tovább olyan okostelefonokat, melyeken ez az operációs rendszer fut.

Hirdetés

A Twitteren terjedő üzeneteket később Ari Jaaksi, a Mozilla Connected Devices üzletágának vezetője meg is erősítette, és közölte, hogy teljes mértékben nem dobják kukába az eddigi eredményeket, hanem az IoT területén vizsgálják meg, hogy ezek miképp használhatók fel.

A közlemény szerint értékesnek tartják a Firefox OS-be fektetett munkát és az elért eredményeket, és továbbra is nyílt forrású projektként megy tovább a fejlesztési munka, ám más területre koncentrálva.

Úgy tűnik, erős racionalizálási hullám fut végig a cégen, mivel a múlt héten a már évek óta kérdéses jövőjű Thunderbirdről közölték, hogy teljes mértékben leválasztják a Firefoxról, de azt még nem tudni, hogy pontosan mi lesz a sorsa.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.