Firefox OS alkalmazásfejlesztői verseny Magyarországon

Alkalmazásfejlesztői versenyt hirdet Magyarországon a Telenor együttműködésben a Mozillával. A verseny célja, hogy minél több hazai tartalmat kínáló, innovatív, hasznos alkalmazás jelenjen meg a Mozilla és a globális közösség által fejlesztett mobiltelefonos platformra, a Firefox OS-re.

Pályázni lehet a Firefox OS mobil operációs rendszerű készülékre telepíthető és azokon futtatható alkalmazással, amely feltöltésre került és a Mozilla jóváhagyásával megjelent a Firefox Marketplace-en. A versenyre a következő kategóriákban várják a pályaműveket:

  • közösség (Social)
  • játékok (Games)
  • média (Media)
  • utazás/közlekedés (Travel/Transport)
  • egyéb (Other)

A pályázók közül a fenti kategóriákban kerülnek ki a nyertesek. Minden kategóriában egy győztest hirdetnek. A kategóriánkénti fődíj 250 ezer forint, illetve megjelenési lehetőség a Firefox Marketplace Telenor válogatásában. A nyertesek mellett azok az alkalmazások is lehetőséget kaphatnak a Firefox Marketplace Telenor válogatásában való megjelenésre, amelyeket a zsűri arra érdemesnek talál.

A pályázati appok benyújtásának határideje: 2013. július 23. 24:00. Eredményhirdetés: 2013. július 25.

Amit még fontos tudni: a pályázaton való részvétel feltétele a Firefox Marketplace-en jóváhagyott alkalmazás linkjének csatolása. A Firefox Marketplace alkalmazás – jóváhagyási vállalása – maximum 18 munkanap!

A következő linkeken olvasható a verseny hirdetménye és a teljes pályázati kiírás. A fejlesztés megkezdéséhez hasznos információk a Firefox OS kisokosban

Azóta történt

Előzmények