Ma és holnap Firefox tesztelési nap

Pár órával ezelőtt indult és holnap ér véget a Firefox 32-es verziójának béta tesztelése. A Mozilla arra kéri az önkénteseket, hogy teszteljék a Firefox új béta verzióját, különös tekintettel a játékokat, appokat valamint az új szolgáltatásokat.

Hirdetés

A tesztnap részletei ezen az oldalon találhatóak.

Electrolysis tesztelése a Firefox Nightly kiadásaiban

Az Electrolysis (E10s) projekt feladata, hogy a fejlesztők átalakítsák a Firefox böngészőt, úgy hogy minden lap külön folyamatként fusson. A versenytársak termékeiben már meglévő funkció növeli a stabilitást (és a memóriahasználatot) és megszünteti a mikrolagokat a felhasználói felületen. Bár a Gecko motor önmagában támogatja az ilyen jellegű felhasználást – ahogy az a Firefox Mobil és a Firefox OS esetén már működik –, de a desktop verzióba ez az újdonság még nem találta meg az útját. Mivel a böngésző felhasználói felületét és kiegészítőkezelését számos ponton befolyásolja ez az átalakítás, az alapos tesztelés már hónapokkal ezelőtt elkezdődött. A fejlesztőcsapat mostanra már úgy gondolja, hogy a szélesebb publikum számára is hasznos tesztelési napot tartani, így időben feltárni a Firefox-kiterjesztésekkel kapcsolatos összeférhetetlenségeket, problémákat.

A teszteléshez a ez az oldal szolgáltat hasznos információkat. A tesztelés a Firefox béta tesztelése után kezdődik, és 4 órán keresztül tart.

A tesztelendő kiterjesztésekről illetve a beállítás módjáról a következő oldalon lehet tájékozódni: http://arewee10syet.com/

Előzmények

  • Hazai Mozilla évértékelő – 2. rész

    Egy izgalmas és sikeres év után tekintsük át együtt, hogy milyen eseményeken vettek részt tavaly a mozillás önkéntesek. Mi az, amit sikerült bemutatnunk, milyen programokat szerveztünk. Szerintetek mi az, ami még és már hiányzik?