Miért váltottam a Firefoxról a Chrome-ra?

Hirdetés

Amióta az eszem tudom, a Mozilla böngészőjét használtam – leszámítva azt az időt, amikor még nem volt Firefox. Korábban, még a kezdetek idején volt ebben egyfajta elvi döntés is a nyílt forrás miatt, de később egyre jobban megszoktam a kényelmi funkciókat és a rengeteg kiegészítőt, melyekből ugyan alig használtam valamit, de azt a keveset igen nagy hatékonysággal. Viszont a Thunderbirddel meg a MozBackuppal kombinálva ideális megoldás volt. Kacsintgattam ugyan néha az Operára, amikor az még innovatív böngészőnek számított, volt párhuzamos használat is, de végül is mindig maradt az FF.

Flash

De most már elég, mégpedig a Flash miatt. Jó ideje várom, hogy vagy az egyik, vagy a másik cég végre oldja meg a gondot, de nem történik semmi. Nekem meg elegem van a naponta számtalanszor megtörténő fagyásokból – „a bővítmény összeomlott” –, amik mindig a legrosszabbkor történnek meg, és a gépet egy-két percre szinte a használhatatlanságig lelassítják. És eszem ágában sincs buherálni a configot – megtettem már jó néhányszor, elég volt. Muköggy!

Flash

Fogalmam sincs, hogy a már több éve fennálló problémát miért nem kezelik a cégek, de én inkább búcsút intek a Firefoxnak, és kialakítom a munkakörnyezetemet a Google Chrome-ján. (Lehetne az Internet Explorer is, nincsenek róla rossz tapasztalataim, de a korábbi elvárásaim alapján a már sokszor tesztelt Chrome a szimpatikusabb.)

Viszlát, Mozilla.

Azóta történt

  • Javította a Flash Playert az Adobe

    A cég frissítette a lejátszót, hogy megakadályozza az Internet Explorer néhány napja felfedezett kritikus sérülékenységének kihasználását.

Előzmények