Elkészült a Firefox 4 utolsó bétája

Hirdetés

A Mozilla a múlt pénteken kiadta a Firefox 4 tizenkettedik béta-verzióját. A böngésző kiadásaiért felelős vezető, Christian Legnitto megerősítette: a következő már a release candidate (RC) stáció lesz, több béta nem készül. Ezt mutatja a kiadás frissített fejlesztési ütemterve is, amelyben a végleges változat várható megjelenési dátuma szokás szerint nem szerepel.

A Firefox 4-et eredetileg 2010 végén tervezte kiadni a cég, de a fejlesztés a tervezettnél hosszabbra nyúlik. Ez korántsem meglepő, hiszen a Mozilla hagyományosan nem tudja tartani saját fejlesztési menetrendjét: a határidők be nem tartását firtató kérdésekre általában az a válasz, hogy a minőség az elsődleges szempont, az ütemterv csak az után jön.

Az új béta alapvetően a program stabilitását érintő és hibajavításokat tartalmaz. A kiadási megjegyzések szerint javult a teljesítmény a Flash-tartalmak lejátszásakor, valamint a kiegészítők kompatibilitása hardveres gyorsítás mellett. Apróság, hogy ha a kurzort a linkek fölé visszük, a címet nem a címsorban, hanem az ablak alján jeleníti meg a böngésző.

Az új béta letölthető a tesztverzióknak fenntartott letöltési oldalról.

Azóta történt

Előzmények