A JavaScript kitalálója a Mozilla új főnöke

Hirdetés


Brendan Eich

A Mozilla a hivatalos blogban jelentette be, hogy a JavaScript nyelvet a Netscape Navigator számára megalkotó, a Mozilla munkáját a kezdetektől vezető tervezőként segítő, a Mozilla Alapítvány létrehozásában részes Brendan Eichet nevezték ki azonnali hatállyal a vállalkozás vezetőjévé. Eich az utóbbi években a Mozilla Corporation technológiai vezetőjeként vett részt a munkában.

A „régi motoros” a megbízott vezérigazgatót, a cégnél hat éve dolgozó Jay Sullivant váltja a CEO posztján – Sullivan a tavaly a vezetésről lemondó, az AVG-hez igazoló Gary Kovacs helyét foglalta el ideiglenes jelleggel.

A vezetőváltás mellett egyéb változásokat is bejelentettek a menedzsmentben: a Mozilla China irányítója, Li Gong visszatér az Egyesült Államokba, és ő lesz az új, kibővített feladatkörrel rendelkező vezérigazgató-helyettes (COO); a technológiai vezetői posztot (CTO) megszüntetik (az eddig itt menedzselt feladatokat szétosztják a kutatói és a fejlesztői csoportok között); ugyanakkor Eich barátja, a Mozilla projekt társalapítója, Mitchell Baker marad továbbra is az igazgatótanács elnöke.

Eich kinevezésének nem mindenki örült: a Beta News írta meg, hogy két fejlesztő, egy kaliforniai meleg házaspár a jövőben bojkottálni fogja a Mozillát, mivel Brendan Eich állítólag a melegházasságok betiltását támogatja.

Azóta történt

Előzmények

  • Hazai Mozilla évértékelő – 1. rész

    Új mobil platform, egyre jobb mobilos és asztali böngésző, érdekes oktatási projektek, sok-sok saját szervezésű esemény és előadás, megújulás valamint a vörös pandák örökbefogadása.