Több mint 100 méter a telefonhajítás világcsúcsa

(Infobulvár) 2000 óta rendezik meg egy finn kisvárosban, Savonlinnában a telefondobálás világversenyét. A rendezvény sem jótékonysági, sem egyéb magasztos célt nem szolgál – a lényege mindössze a tömeg szórakoztatása, valamint a modern eszközök hibáiból adódó frusztráció enyhítése. Hogy ne csak úgy a vak világba dobálják készülékeiket a résztvevők, a szervezők – ha nem is túl bonyolultakat, de – konkrét szabályokat is lefektettek, amiket három kategóriában érvényesítettek: az első a hajítás, aminek a lényege, hogy a mobiltelefont minél messzebb dobja a játékos. A második a „freestyle” kategória, ahol a mozgás és a kreativitás kerül pontozásra; a harmadik a junior kategória, amiben a 12 éven aluli gyermekek vehetnek részt.

Hirdetés

A múlt szombaton megrendezett idei versenyen egy helyi tizenéves, Ere Karjalainen 12 év legnagyobb dobását mutatta be. A fiatal a készülékét nem kevesebb, mint 101,46 méterre dobta, amivel beírta magát a rendezvény képzeletbeli dícsőségfalára. A második helyezett a dél-afrikai Jeremy Gallop lett, aki mindössze 94,67 méterre tudta eldobni mobiltelefonját – habár mind a két eredmény meglehetősen impressziv, a szervezők mégsem érzik szükségét doppingvizsgálatnak.

Christine Lund, az egyik szervező hivatalosan is megerősítette, hogy a 19 éves idei bajnok tartja a jelenlegi rekordot. A fentebb látható videóban a csúcstartó elárulja a sikeres dobás titkát is: a sikerhez nem kell más, mint egy Nokia telefon, plusz némi iszogatás előző este. Érdekesség, hogy egy egyesült királyságbeli férfi, Chris Hughff még ennél is messzebb, 102,68 méterre dobott korábban, ám mivel ezt Belgiumban, egy nem hivatalos rendezvényen tette, így azt nem tudták elfogadni a finn szervezők.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények