Mobilon jelentheti be a mérőórák állását

Hirdetés

A vállalat mai közleménye szerint a hat megyére kiterjedő, közel egymillió háztartást ellátó Égáz-Dégáz Zrt. a mérőállás bejelentési szolgáltatása bővítésére új, mobiltelefonos rendszert vezetett be. A várakozások szerint a Hedz Kft. által kifejlesztett moBill a fogyasztók számára kényelmesebb módszer lesz a mérőállásuk bejelentésére, s a számlakibocsátó számára is a legalacsonyabb költségű elektronikus csatorna.

A moBill használatakor az ügyfél a telefonja WAP böngészőjében, menüből vezérelve adhatja meg mérőállását vagy kaphat különféle ügyfélszolgálati információkat. A mobiltelefon személyes kötődését kihasználva a moBill el is tárolhatja a fogyasztó adatait, így legközelebb elegendő csupán a mérőállás értékét megadni. A moBill egyik fő előnye számlakibocsátók számára, hogy hálózati költségektől mentes, ugyanakkor a fogyasztó számára is a legolcsóbb: a szolgáltatás kapcsolódási költsége alkalmanként – mobilszolgáltatótól és tarifától függően – mindössze 1 és 10 forint közé esik, s egy alap WAP-előfizetés esetén már teljesen díjmentes.

A mérőállás bejelentése csupán egy a számos funkció közül, amit a moBill kínál. Segítségével a fogyasztó akár közüzemi számláit is kifizetheti, melyeket aztán banki utalással egyenlítenek ki. A moBill ezzel a postai csekkel fizetők népes táborát szólítja meg: számukra egyedülállóan kényelmes, utánjárástól mentes díjfizetést kínál, míg a számlakibocsátóknak fokozott pénzügyi tervezhetőséget és díjbeszedési költségeik jelentős csökkentését éri el.

Azóta történt

Előzmények