Hirdetés

Mobilgeddon, és amit tudni kell róla

Hirdetés

A mai nappal elindult a Google mobilbarát keresőrendszere, amire hónapok óta készíti fel a vállalat a honlaptulajdonosokat. Az algoritmus a találati listában előnyben részesíti a mobilos felülettel is rendelkező weboldalakat, értelemszerűen hátrébb sorolva azokat, amelyek viszont nem rendelkeznek apró képernyőre optimalizált megoldással. A Google tesztet is ajánl a figyelmeztető leveleiben, ezzel lehet ellenőrizni, hogy az adott lap megfelel-e a vállalat által támasztott követelményeknek.


(forrás: Trellis) [+]

Matt McGee, a Search Engine Land vezetője szerint ez a valaha készült legkomolyabb változtatás a mobilos találati listában, éppen ezért további finomhangolások várhatóak még az algoritmusban. A döntésben az okostelefonok térnyerése játszotta a legnagyobb szerepet, az USA területén az elmúlt három hónapban indított Google-keresések 29 százalékát (18,5 milliárd) mobileszközről indították a felhasználók.

A Mobilgeddonnak is nevezett április 21-i dátumtól kezdődően előfordulhat, hogy nem a leginkább releváns tartalmat ajánlja első helyen a Google, mert az adott oldalnak nincs mobilra optimalizált változata, ehelyett egy kevésbé releváns tartalmat látunk majd az első helyen, cserébe az biztosan gyorsan betöltődik és helyesen jelenik meg.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • 10 hetet kapott a Google Brüsszeltől

    Az EB azt gyanítja, visszaélnek a keresőpiacon kialakult erőfölényükkel és saját szolgáltatásait hozzák helyzetbe.

  • (Frissítve) Össztűz a Google-ra

    Az amerikai piacfelügyelettől kiszivárgott dokumentumok sajátos fényt vetnek a trösztellenes vizsgálatra, és valószínűleg Európában is hatással lesznek a folyó eljárásra.