Hirdetés

MobilFizetés a Szolnoki Főiskolán

A Magyar Telekom szolnoki T-City projektjéhez kapcsolódó kezdeményezésként 2011. január 26-tól egy új megoldásnak köszönhetően a diákok egyszerűen, akár mobiltelefonjukról is azonnal intézhetik a kifizetéseket, a néhány ezer forintos utóvizsgadíjaktól kezdve a nagyobb összegű tandíjakig. A Szolnoki Főiskola, a T-Mobile, a Telenor, a Neptun Egységes Tanulmányi Rendszer fejlesztője, az SDA Kft., valamint a TÜSZ integrált gazdasági rendszer fejlesztője a HC-Delta Kft. együttműködésének köszönhetően a MobilFizetés-szolgáltatás már a 2010/2011-es tanév tavaszi szemeszterétől elérhető a Neptunban.

Azoknak a diákoknak, akik az új fizetési lehetőséget választják, az FHB Kereskedelmi Bankkal külön szerződést kell kötniük, amelyet a mobilszolgáltatójuknál (Telenor, djuice és T-Mobile) kezdeményezhetnek. Ezzel FHB MobilFizetés-bankszámlát kapnak, az egyes díjakat pedig ennek a számlának a terhére tudják kiegyenlíteni mobiltelefonnal. Ezt követően a Neptun webes felületén regisztrálniuk kell a MobilFizetéshez tartozó telefonszámot. A regisztráció után a kívánt fizetési tranzakciókat a rendszer automatikusan elküldi a hallgató által megadott mobilszámra, a fizetés pedig a szolgáltatáshoz tartozó, PIN-hez hasonló mKód megadásával a mobiltelefonról azonnal teljesíthető. További információ a banki díjakról az FHB Bank aktuálisan érvényben levő hirdetményében érhető el.

A MobilFizetéssel rendezett befizetések valós idejűek, azaz a mobilon jóváhagyott összeg azonnal jóváíródik a Neptunban, függetlenül attól, hogy a befizetés napközben történt, vagy akár hétvégén vagy éjjel. A diákok a Mobilfizetést a Neptunon kívül más élethelyzetekben is használhatják, például feltölthetik a mobilegyenlegüket vagy akár az albérletük, lakásuk közműszámláit is rendezhetik. Kipróbálhatják a pénzküldés és -fogadás funkciót, amellyel bármikor, néhány kattintással pénzt küldhetnek a szolgáltatásra szintén szerződött ismerőseiknek.

A MobilFizetésért a hallgatónak 24 éves koráig 690 Ft-ot, a fizetőeszköz éves díját kell kiegyenlítenie a tranzakcióhoz kapcsolódó díjakon kívül. Ezt a banki díjat azonban az első évben elengedi az FHB; így a Mobilfizetés-szolgáltatás használatakor mindössze az egyes tranzakciók során küldött SMS-ek díját, SMS-enként 20 Ft-ot kell fizetni a mobiloperátornak, a tranzakcióhoz kapcsolódó banki díjakon kívül.

Azóta történt

Előzmények