Focitévét indított az MLSZ a YouTube-on

Az OTP Bank Liga és a Ligakupa minden mérkőzéséről a gólok és összefoglalók a meccs lefújását követően fél órán belül várják a futball szurkolókat az oldalon. Ezen felül az MLSZ TV stábja exkluzív videókat is forgat: interjúkat készít, a magyar válogatott edzéseiről videóban számol be. A jövőben tervezik, hogy máshol nem látható mérkőzéseknek, élő közvetítésének is helyt adjanak a csatornán.

Az MLSZ közölte, hogy modernizációs céljainak elérése elképzelhetetlen lenne a XXI. században a közösségi média kínálta lehetőségek kihasználása és marketingszemlélet nélkül.

„A magyar foci ezzel egy előkelő ligához csatlakozott. A világ több vezető bajnoksága már elérhető a YouTube-on, mi pedig örömmel üdvözöljük a magyar futballt a fedélzeten” – értékelte a bejelentés jelentőségét Maciej Sojka, a YouTube régiós vezetője. „Mostantól a magyar futballrajongók – bárhol is éljenek a világon – első kézből és kiváló minőségben tájékozódhatnak a sportág fontos pillanatairól és kulisszatitkairól.”

A YouTube-ot idén márciusban hangolták Magyarországra a mérnökök. Ez teszi lehetővé, hogy egyre több magyar tartalommal bővüljön az oldal. Ennek köszönhetően jöhetett létre a Sziget idei élő közvetítése, így tehet szert bevételre saját videókból bárki az oldalon, és erre volt szükség ahhoz is, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség a magyar bajnokságok minden fontos pillanatát feltölthesse YouTube csatornájára, az MLSZ TV-re.

Előzmények