Miskolc készül a jövő heti Networkshop’2006-ra

A NIIF (Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program), a Hungarnet Egyesület és a Magyar Internet Társaság április 19. és 21. között – immár tizenötödik alkalommal – ismét megrendezi országos Networkshop konferenciáját. Az évek során ez a rendezvény a hazai számítógép-hálózati informatikai élet, az internet egyik legrangosabb találkozójává nőtte ki magát. Itt találkozhatnak e rohamosan fejlődő terület technológiájának kutatói, fejlesztői, a gyártók, a szolgáltatók és a felhasználók, megismerhetik egymás munkáit, kutatási eredményeit. A konferencia támogatói között olyan neveket találunk, mint a Cisco Systems (fő támogató), az IBM, T-Systems, Sun, Synergon, Freesoft, Microsoft, és a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

A programbizottság nyolc szekcióba szervezte a programokat:

  1. Nagysebességű hazai és nemzetközi internet, hálózati technológiák és fejlesztések
  2. Információs rendszerek, intranet szolgáltatások
  3. Könyvtárak, levéltárak, múzeumok, tartalomszolgáltatók
  4. Hálózati alkalmazások az oktatásban, e-learning
  5. Új alkalmazások, alkalmazásfejlesztési technológiák
  6. Szuperszámítástechnika, Grid
  7. Hálózatbiztonság, hálózatmenedzsment, köztes rendszerek (middleware)
  8. Jogi és szabályozási kérdések

A szakértő tagokból álló bíráló bizottság által kiválasztott előadások listája a NIIF weboldalán tekinthetők meg.

A rendezvényre a Conference Tours online rendszerében (és persze a helyszínen majd kicsit drágábban) még lehet belépőjegyet vásárolni, a részvételi díj (39 000 Ft + áfa) a konferencia minden programján való részvételre érvényes, az ár tartalmazza az előadások anyagait és az étkezések költségeit is. Az előző évek Networkshop "házigazda" városaival, Győrrel, Péccsel és Szegeddel ellentétben Miskolc (és főleg Miskolctapolca) nem rendelkezik nagy befogadóképességű szállodákkal. Emiatt 13 szállodában voltak kénytelenek szobákat biztosítani a rendezők. Kivétel nélkül valamennyi a konferencia helyszínéül szolgáló egyetemtől sétatávolságon kívül esik. Ezért a résztvevőknek valamennyi szálláshelytől gondoskodnak az egyes eseményekre történő autóbuszos transzferről, tehát a szálláshely kiválasztáskor a távolságot nem szükséges döntő szempontnak tekinteni. A sűrűn közlekedő 2-es számú városi buszjárattal is elérhető szinte valamennyi konferenciaszálloda.

A NetworkShop 2006 konferencia élőben, mozgókép és hang formájában is elérhető lesz az interneten keresztül a NIIF gondozásában: április 19-től tehát virtuálisan is betekinthetünk a konferenciatermekbe a http://vod.niif.hu/ linkre kattintva.

Azóta történt

Előzmények