Minden iskola megkapja a szupergyors internetet jövő év végéig

Solymár Károly Balázs, az infokommunikációért felelős államtitkár azt ígéri, jövő év végére minden magyarországi iskolában elérhető lesz a szupergyors internet – írja az MTI a Networkshop 2015 konferenciáról tudósítva.

A szakpolitikus szerint az infokommunikációs szektor „ugrásszerű növekedést tud generálni”. Ez az ágazat a gazdasági növekedésben, a foglalkoztatottság bővülésében, a vállalkozások versenyképességének fokozásában játszik komoly szerepet, fejlesztése hozzájárul az életminőség javításához, az esélyegyenlőség megteremtéséhez, a tudományos ismeretek és a kulturális javak hozzáférhetőségének kiszélesítéséhez is – fogalmazott.

Az uniós támogatással megvalósuló Sulinet+ programban idén 350, jövőre további 300 hátrányos helyzetű település iskolája jut másodpercenként 100 megabites sávszélességű internet-eléréshez, a program zárásakor pedig csaknem 4200 intézményben lesz ilyen sávszélességű kapcsolat, de a tervek szerint 2016 végére minden iskolába megérkezik - tette hozzá Solymár.

Azóta történt

Előzmények

  • Átmenetileg betiltották a WordPresst Pakisztánban

    Elméletileg csak pár napra, bár a YouTube is így kezdte, mégsem használható már lassan két éve.

  • Az internet nem felejt

    Nehéz eldönteni, hogy ez jó, vagy sem. Rengeteg szempont és vélemény áll szemben egymással. Van, aki még a robots.txt utasításait sem veszi figyelembe a mentés során.

  • Vadonatúj böngészőt kap a Windows 10

    Nagyon úgy tűnik, hogy oly mértékben újragondolták az Internet Explorert a Microsoftnál, hogy valójában egy teljesen új szoftver készül.