Húszezer dollárt ajánl a Microsoft egy eltűnt fiú megtalálójának

Hirdetés

(Infobulvár) A Microsoft közel 20 ezer dolláros nyomravezetői jutalmat tűzött ki annak, aki az október 13-án eltűnt kanadai Brandon Crisp megtalálásához hasznos információval szolgál.

Az egész Kanadát foglalkoztató, a játékfüggőséget tárgyaló újságcikkek százait inspiráló ügy szinte elnyomja a gazdasági válságról szóló híradásokat is. De hogy kerül a képbe a Microsoft? Hát úgy, hogy az otthonról lelépett 15 éves fiú magával vitte Xbox 360-as játékkonzolját. A szökést kiváltó családi összezördülés ugyanis amiatt történt meg, mert a szülők megelégelték, hogy gyermekük éjjel-nappal a Call of Duty 4: Modern Warfare nevű játékkal van elfoglalva, ezért korlátozni akarták a játékra szánt időt.

Ezt a játékot is igazából online érdemes játszani, s ezt Brandon is megtette, ezért a rendőrség meg is kereste a Microsoftot, hogy információkat kapjanak arról, kikkel állt kapcsolatban a fiú a játék során eltűnése előtt, hátha egyik társához menekült el otthonról, ugyanis a hagyományos módszerekkel egyelőre semmilyen eredményt nem tudtak felmutatni.

Előzmények