Vegyé’ má’ Vistát, teee!

Ha esetleg a Microsoftnál úgy gondolták, hogy jó reklám lesz a Windows Vistának az a rockparódia, amelynek címe: „Rocking Our Sales”, az előadója pedig a „Bruce ServicePack and the Vista Street Band”, akkor bizony kockáztattak. Az persze igaz, hogy feltehetőleg újabb kultikus videó született, melyet milliók fognak letölteni – ennyiben tehát tökéletesen működik a dolog (hiszen a minimál-, vagy stupid reklám műfaja Klapkának is bejött; ki ne tudná még a házszámot is, hogy hol van az üzlete?).

A dolognak annyi a szépséghibája, hogy a már most igen népszerű, szinte az összes szakmai blogoldalt megjárt videó a Cnet értesülései szerint nem reklámnak készült, hanem a nem épp a vidámságáról és humoráról elhíresült vállalat munkatársainak belső használatra szánt tréfája.

Na persze, valószínűleg az sem lehet véletlen, hogy a parodizált Bruce Springsteen vaskos déli tájszólásában előadott dal (ezért is feliratozták) „kiszivárgott”, hiszen az elmúlt egy-két évben több ilyen jellegű, a komor Microsoft képét átfestő információ is felkerült a netre (gondoljunk csak a nemrégiben kiadott, Bill Gates utolsó munkanapja című filmre) – talán létezik a szándék az imázs átalakítására is.

Azóta történt

Előzmények