Tizenöt euróért válthatunk Windows 7-ről Windows 8-ra

A hagyományoknak és a nemrég kiszivárgott terveknek megfelelően a Microsoft a múlt héten hivatalosan is elindította a Windows Upgrade Offer programot, mely a Windows 7-tel szállított számítógépek vásárlóinak ad lehetőséget arra, hogy kedvezményesen szerezhessék be az operációs rendszer új, 8-as kiadását, amint megjelenik. Hasonló akciót a Vista és a Windows 7 megjelenése előtt is hirdetett a szoftvervállalat – bár a lehetőség neve és a feltételei sosem voltak azonosak –, ennek célja mindig az, hogy az újabb verzióra várakozó felhasználók se halasszák el a PC-vásárlásaikat.

Ezúttal a Windows Upgrade Offer programban azok a 2012. június 2. és 2013. január 31. között vásárolt számítógépek vehetnek részt, amelyeken előtelepített Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional vagy Ultimate operációs rendszer található. Ezek tulajdonosai a Windows 8 őszre várt kiadását követően 14,99 euróért (az Egyesült Államokban 14,99 dollárért) juthatnak majd hozzá a Windows 8 Pro upgrade, azaz frissítés változatához. Ezért az összegért az új szoftver letöltésére lesz lehetőség a megjelenés napján, a rendszer telepítőlemezét fizikai adathordozón további, egyelőre nem meghatározott díj fejében küldi el a vállalat.

Majd kiderül, jobb-e metróval menni

A kifejezetten magánszemélyeknek szóló ajánlat a világ 131 országában vehető igénybe, köztük hazánkban is. Azoknak, akik élni szeretnének a lehetőséggel, a kritériumoknak megfelelő PC-t a Windows Upgrade Offer dedikált weboldalán kell majd regisztrálniuk legkésőbb 2013. február 28-ig a jogosultságot igazoló adatok, többek között az OEM termékkulcs megadásával. Vásárlónként legfeljebb 5 számítógép vehet részt az akcióban.

A regisztrációt és kulcs ellenőrzését követően a vásárló egy visszaigazoló e-mailt kap, majd a Windows 8 megjelenésekor egy újabbat, ez utóbbiban egy, a kedvezményes vásárlást biztosító promóciós kód, valamint a letöltéshez és telepítéshez szükséges információk találhatók. Az új rendszer telepítését a felhasználónak kell megoldania, ebben a jelenlegi információk szerint sem a Microsoft, sem a PC-gyártók nem fognak segíteni.

Noha az ajánlat azoknak a vásárlóknak szól, akik a feltételeknek megfelelő új számítógépet vesznek, a frissítés mégsem csak az új PC-re, hanem bármilyen, a hardverkövetelményeket teljesítő Windows-alapú gépre telepíthető. A feltétel csupán annyi, hogy azon jogtiszta frissítési alapnak, azaz Windows XP SP3, Windows Vista vagy Windows 7 operációs rendszernek kell futnia. A Windows 8 Pro e változatához 90 napos díjmentes támogatást ad a Microsoft.

Azóta történt

Előzmények