Szeptemberben jelenik meg a Windows Server 2012

A Microsoft a Torontóban zajló partnerkonferenciáján bejelentette, hogy a Windows Server 2012 forgalmazásra kész (release to manufacturing, RTM) változata augusztus első hetében készül el, ezt követően elsőként a hardvergyártó partnerek férhetnek hozzá a termékhez, melynek hivatalos forgalmazása világszerte szeptemberben kezdődik meg. A cég szerint még sosem próbálták ki annyian szerveroperációs-rendszere előzeteseit, mint e kiadásét: több mint 500 ezer alkalommal töltötték le a termék tesztváltozatait, melyekből a legutolsó, a kiadásra jelölt (RC) verzió május végén jelent meg.

A vállalat a múlt héten árulta el, hogy a Windows Server 2012 jóval kevesebb változatban jelenik meg, mint az elődei, a közel tucat kiadás helyett mindössze négy érkezik majd. A két kisebb változat, a szerverekkel együtt elérhető Foundation és Essentials korlátozott számú (15, illetve 25) felhasználói licencet biztosít, míg a processzoronkénti licenceléssel igénybe vehető, de ügyfél-hozzáférési licencet (CAL) is igénylő Standard és Datacenter felhasználói korlát nélkül érkezik – ez utóbbi két verzió a támogatott virtuális gépek számában tér el.

A Worldwide Partner Conference (WPC) rendezvényen Satya Nadella, a Microsoft servers and tools üzletágának vezetője azt is bejelentette, hogy a cég több Windows Azure felhőszolgáltatást is elérhetővé tesz a Windows Server 2012 és System Center 2012 felhasználói számára. Ezek közül három – a nagy sűrűségű webhoszting-, a virtuálisgép-szolgáltatás, valamint az ezekhez szükséges menedzsmentportál – technológiai előzetese mostantól elérhető.

Azóta történt

Előzmények