Magyar fejlesztők számára is megnyílt a Windows Phone Marketplace

Tegnap, szeptember 29-én a Microsoft a magyar okostelefon-alkalmazásfejlesztők előtt is megnyitotta fejlesztői portálját, az AppHubot, amelyen keresztül a Windows Phone Marketplace-en tehetik közzé alkalmazásaikat. Ezzel egy időben elérhetővé vált a Windows Phone hazai kompetenciaoldala is; a szolgáltatás a diákok számára ingyenes.

A fejlesztők évi 99 dollár fejében regisztrálhatnak az oldalra, és tölthetik fel a Windows Phone platformra fejlesztett alkalmazásaikat, amelyek ezután a világ 38 országában élő Windows Phone-felhasználók számára válnak letölthetővé. A fejlesztéshez és a programok elkészítéséhez használható az ingyenes Visual Studio Express, illetve egyéb Windows Phone-specifikus fejlesztői eszközök, az elkészült alkalmazásokat pedig ingyenes szimulátoron lehet tesztelni.

Ezzel párhuzamosan a Microsoft Magyarország útjára indította a nemzetközi portál hazai fejlesztőkre szabott változatát. Az oldal a helyi igényeket figyelembe véve magyar nyelvű oktatóanyagokkal, szakértői tanulmányokkal és egyéb tanácsokkal szeretné megkönnyíteni a hazai fejlesztők munkáját a Windows Phone alkalmazások fejlesztésétől egészen a kész szoftvereknek a piactérben való közzétételéig.

„Fontos megjegyezni azt, hogy az oldal nem kizárólag a Microsoftra koncentrál, legalább annyira várjuk az Androidra és az iOS-re fejlesztő szakmai közönség regisztrációját, mint azokét, akik már alaposabban ismerik a Windows Phone platformot. A fejlesztők mindemellett hamarosan megismerhetik a Windows Phone 7.5 Mango lehetőségeit is” – hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Bátorfi Zsolt, a Microsoft Magyarország platformszakértője.

A portál indulását egy nyereményjátékkal ünnepli a Microsoft: a 30 leggyorsabb magyar fejlesztő, aki közzéteszi alkalmazását a piactéren, ajándékba kap egy Windows Phone 7.5 Mango operációs rendszerrel érkező HTC Radar készüléket. További részletek a http://wp7.devportal.hu/elindultunk oldalon olvashatóak.

Azóta történt

Előzmények