Elérhető magyarul is a Windows Live Essentials 2011 végleges változata

A vállalat ma jelentette be, hogy már nyilvánosan elérhető a Windows Live Essentials 2011-es verziója, többek között magyar nyelven is. A Windows 7 képességeit kiegészítő szoftvercsomag alkalmazásai között egyebek mellett található képszerkesztő, videoszerkesztő, azonnali üzenetküldő vagy blogszerkesztő is. Segítségükkel a felhasználók kapcsolatba léphetnek barátaikkal, megoszthatják velük dokumentumaikat és multimédiás anyagaikat, valamint szinkronizálhatják a különböző gépeken található tartalmaikat.

A végleges Windows Live Essentials a béta-verzió megjelenése után három hónappal került a piacra. A csomag az alábbi alkalmazásokat tartalmazza: Messenger, Fotótár, Movie Maker, Mail, Szerkesztő, Családbiztonság-szűrő és Windows Live Mesh. Az új verzió számos frissítést is tartalmaz:

Integrált Facebook Chat a Windows Live Messengerben: A felhasználók most egy helyen cseveghetnek összes barátjukkal. A Messenger kívánság szerint értesíti őket, ha valamelyik ismerősük bejelentkezik a Facebookra vagy a Messengerbe.

Galéria keresése előnézet: A többszörös szűrő lehetővé teszi, hogy a felhasználók hatékonyabban rendszerezzék fotóikat, könnyebben megtalálják az éppen keresetteket.

Bing Maps integráció: A Fotótár magába foglalja a Bing Mapset, a Microsoft térképszolgáltatását is, így mostantól a térképen könnyen megjelölhető, hogy az adott fotó hol készült.

Flickr Video integráció: A Flickr felhasználói mostantól videókat is feltölthetnek fiókjukba.

Gyorsabb Messenger: A bejelentkezéshez szükséges idő, a kontaktok frissítése és az animációk megjelenítése sokkal gyorsabb, mint a Messenger előző verziójánál.

Hatékonyabb videocsevegés: Azzal, hogy a videokártyát is munkába állítja, a videocsevegés funkció mostantól 30%-kal kisebb mértékben veszi igénybe a processzort, mint a korábbi verziónál.

Fejlett arcfelismerés: A Fotógaléria arcfelismerője fejlettebb és gyorsabb lett.

Nagyobb felbontású és jobb minőségű filmek feltöltése: A korábbi 480 x 320 mellett most már 640 x 480 képpontfelbontású videók is feltölthetők a SkyDrive-ra, ráadásul a korábbinál nagyobb bitrátában.

Jobb integráció a különböző Office-alkalmazásokkal: A szerkesztő pontosabban megőrzi a Wordből vagy más Office-alkalmazásokból kimásolt tartalmak formátumát.

A Gmail jobb kezelhetősége: A Mail automatikusan megfelelően kezeli a Gmail „Spam” és „Kuka” mappáit.

Hotmail.hu: A Mail teljes mértékben kompatibilis a hotmail.hu webes levelezővel is.

Gyorsabb webes szűrés: a Családbiztonság-szűrő 35%-kal gyorsabb lett, mint az előző verziója.

Azóta történt

Előzmények