2019. január 20., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Jön a Windows 8 és az Office 15 bétája

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Winrumors

Januári érkezésről szólnak a pletykák. Meg arról, hogy az új Office is megkaphatja a mozaikokra építő, érintésbarát Metro felületet.

Ha minden jól megy, a Microsoft a január 10-én kezdődő Consumer Electronics Show (CES) szakkiállításra időzíti a jelenleg Windows 8 néven ismert következő operációsrendszer-kiadás bétájának publikálását – írja a beszédes nevű Winrumors. A platformmal kapcsolatos híreket, értesüléseket, pletykákat megszellőztető oldal szerint a fontos fejlesztési mérföldkőnek számító tesztverzióba visszakerülnek a megszokott windowsos játékok, a Windows Media Center, a DVD creator és a .NET 3.5 csomag. Ezen felül olyan apróbb újításokkal lehet majd találkozni, mint a kezdőképernyő (Start Screen) kinézetének testreszabása és az alkalmazáscsoportok létrehozásának lehetősége.

Hirdetés

A vállalat korábban közölte, hogy az új operációs rendszernek egy bétaja és egy kiadásra jelölt (RC) kiadása lesz csupán, mielőtt lezárják a kódot. A Winrumors szerint a végleges verzió bejelentésére valamikor a nyár végén kerülhet sor, ezt a menetrendet támaszthatják alá – a Windowsok kiadási hagyományai mellett – azok a pletykák is, melyek szerint a nagy PC-gyártók a harmadik negyedévben terveznek piacra lépni Windows 8-as tabletjeikkel.

A lap úgy értesült, hogy a Microsoft következő irodai csomagjának bétája is januárban jelenik meg. Az Office 15 kódnevű termékből egy technológiai előzetes jön ki előbb – talán a Windows 8 bétával egy időben –, majd ezt követi 2012 januárjának végén az első béta-verzió.

Állítólag ilyen most az Office 15-ben az Outlook
Állítólag ilyen most az Office 15-ben az Outlook

Akárcsak a Windows 8 esetében, a hírek szerint az Office 15 fejlesztése során is szempont, hogy a szoftver érintéssel is vezérelhető legyen, ami biztosan komoly kihívás elé állítja majd a fejlesztőket. Steve Ballmer vezérigazgató korábban elmondta, hogy gondolkodnak azon, miként lehetne a Windows Phone 7-ben kiteljesedett Metro grafikus felületet összeházasítani az irodai alkalmazásokkal.

Egy, az interneten keringő – és korántsem biztos, hogy valódi – Outlook-képernyőkép azt mutatja, hogy a fejlesztők a mérlegelési stáción már túljutottak. A kép tanúsága szerint a levelezőprogram felülete áttekinthetőbb és touchbarát módon szellős lett.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.