A Microsoft felmondta a T-Systemsszel kötött szerződését

A vállalat felülvizsgálta a megállapodást, és úgy döntöttek, hogy nem folytatják tovább az együttműködést a 4iG által felvásárolt telekommunikációs céggel.

Hirdetés

A Microsoft Magyarország felbontotta eddigi szerződését a T-Systemsszel – értesült a hvg.hu, és ezt a Microsoft részéről megerősítették. A cég azzal indokolta döntését, hogy évről évre felülvizsgálják a partnereikkel kötött megállapodásaikat, és „követve a sztenderd üzleti gyakorlatunkat, úgy döntöttünk, hogy nem újítjuk meg az augusztus 31-ével lejáró megállapodásunkat a T-Systemsszel”. Arról nincs információ, legfeljebb találgatások, hogy a szerződésbontásban szerepet játszott-e az, hogy a 4iG felvásárolta a vállalkozást.

A hvg.hu tovább idézi az amerikai cég indoklását: „A Microsoft küldetése, hogy a világon minden embert és szervezetet hozzásegítsen ahhoz, hogy többre legyen képes. Hogy ígéretünknek eleget tegyünk, összhangban a globális stratégiánkkal, folyamatosan értékeljük együttműködésünket partnereinkkel a világon mindenütt. Célunk, hogy felgyorsítsuk ügyfeleink digitális átalakulását és bővítsük azokat a szolgáltatásokat, amelyeket igénybe vesznek tőlünk.”

A döntés következtében a T-Systems ezentúl nem vehet közvetlenül a Microsofttól forgalmazás céljából termékeket, megszűnt közöttük a partneri megállapodás.

Előzmények