2017. október 21., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Szoftver rovat

Hálózati szoftvert tett nyílt forrásúvá a Microsoft

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IT café

A programcsomag nagyobb függetlenséget és több lehetőséget biztosít a hálózati rendszergazdáknak.

A Microsoft már korábban csatlakozott a Facebook által alapított Open Compute Projecthez (OCP), melynek célja a nyílt forrás szorgalmazása és terjesztése, és be is szálltak már több saját megoldás közössé tételével. Az idei konferenciára is jutott bejelentésük, most a Software for Open Networking in the Cloud (SONiC) nevű, hálózati eszközökön használható szoftvercsomagot osztották meg a közösséggel, melyet így most már minden Linuxon lehet használni.

Hirdetés

Az egyébként szintén Linux-alapú SONiC egy mind népszerűbb technológia, a szoftveresen meghatározott hálózatok (software-defined networking – SDN) elemeihez használható fel, és az SAI (Switch Abstraction Interface) specifikációja segítségével több platformon is használható.

SONiC
[+]

Az Azure hivatalos blogjában az Azure vezetője közölte, hogy a SONiC elterjesztése érdekében és az érdeklők támogatására a Microsoft partnerségre lépett a következő, az SDN-fejlesztésekben élen járó vállalatokkal: Arista Networks, Broadcom Ltd., Dell, ill. a Mellanox Technologies.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.