Hirdetés

Jön a Skype a Windows Phone platformra

Egyelőre nem hivatalos az információ, de a SuperSite for Windows blog értesülései szerint idén biztosan megkapja a Microsoft okostelefon-platformja a Skype programot. Ez önmagában persze nem meglepő, hiszen a népszerű internettelefonos szolgáltatás is a szoftvervállalat kezében van, a kérdés inkább az, hogy miért kell ilyen sokat várni rá.

Az említett blog egy olyan céges dokumentumra alapozza az állítását, melyből kiderültek többek között a Microsoft és a Nokia Windows Phone platformot érintő marketingtervei, valamint a Microsoft LTE-vel kapcsolatos célkitűzései is. Ezen információk valódiságát már megerősítette a Microsoft, tehát valószínűleg az is helytálló, hogy a Skype az idei év első felében eljut majd a Windows Phone 7 alapú okostelefonokra is.

A Windows Phone platformba jelenleg több microsoftos szolgáltatás is be van ágyazva, a rendszer részét képezi az Xbox Live, az Internet Explorer, az Office, a Hotmail és a Bing is. Ez a lista bővülhet a Skype-pal – reméljük, hogy az év első fele nem egy júniusi megjelenést takar.

Azóta történt

Előzmények