A Microsoft teljesen újjáépíti redmondi bázisát

A projekt eredménye egy mini város lesz, befejezését 2024-re tervezik. A teljes költség ismeretlen, de olcsóbb lesz, mint az Apple-é vagy az Amazoné.

A Microsoft ma hivatalosan bejelentette, hogy redmondi központjukat felújítják, a munkálatok várhatóan 5-7 évig tartanak majd.

Hirdetés

A cél modernebb, barátságosabb környezet kialakítása, hogy „nyitottabb és kevésbé formális” körülmények között végezzék munkájukat az alkalmazottak. A tervekről készítettek egy koncept videót is, amelyen az látható, hogy a főhadiszállást egy mini várossá kívánják átépíteni: lesz egy 8000 négyzetméteres nyitott pláza, új sétányok és futásra alkalmas utak, két focipálya, krikettpálya, saját speciális vasútállomás. (A krikett nem épp amerikai sport, de a vállalatnak sok az indiai származású alkalmazottja – köztük a vezérigazgató Satya Nadella is –, akik viszont rajonganak ezért a játékért. )Az autók a felszín alá kerülnek, a campuson csak gyalogos és kerékpáros közlekedés lesz – egy új hidat is építenek.

A kész bázison összesen 131 épület lesz – szemben a mostani 125-tel –, a jelenlegi 47 ezer ember mellett lehetőség lesz még további 8000 ember befogadására. A vállalat elnöke, Brad Smith közölte, hogy 150 millió dollárt költenek a közlekedési infrastruktúra, a kültéri helyek, a sportpályák és a zöldterületek kialakítására (a teljes várható költségről nem nyilatkoztak) – a munkálatok várhatóan 2500 munkahelyet teremtenek.

Előzmények