A Microsoft házi tesztje szerint nincs gyorsabb az Internet Explorer 8-nál

Rövidesen véget ér az Internet Explorer 8 fejlesztése, de a bejelentés előtt a Microsoft még biztos ami biztos, jól odatette magát „A böngészők teljesítményének mérése: a benchmark és teljesítményanalízis megértése” címmel kibocsátott nyilvános publikációjával. A dokumentum leírja és megmagyarázza a böngészőalkalmazások összetevőit, hálózati alapismereteket boncolgat, illetőleg egyebek mellett kifejti azt is, miként játszanak szerepet a kis részek a nagy egészben: mitől függ, hogy egy-egy böngésző milyen pontértéket kap a benchmark alatt, valamint mi is az a benchmark tulajdonképpen.
Ami igazán érdekessé teszi ezt az anyagot, az a Chrome 1.0, a Firefox 3.05 és az Internet Explorer 8 összehasonlítása különféle oldalak betöltési sebessége szerint. Azt látjuk, hogy a 25 legtöbbet látogatott weblapon az IE8 rendkívül jól teljesít: 12 esetben győz, 9 esetben pedig második. Kissé mókás helyzet, hogy a Firefox főhadiszállását, a mozilla.com oldalt az IE8 tölti a leggyorsabban, míg a microsoft.com szájt a Firefoxszal nyílik meg elsőként.


Akiknek nincs kedvük dokumentumokat olvasgatni, azoknak Redmond egy látványos kisfilmet is készített a böngészőháborúval és a benchmarkolással kapcsolatban.

Azóta történt

Előzmények