Hirdetés

Melyik Microsoft-partnertől rendeljek?

A cég tegnapi közleménye arról számol be, hogy megnyílt a Microsoft Magyarország Pinpoint elnevezésű online piactér szolgáltatása. A virtuális piactéren a Microsoft-technológiát alkalmazó minősített informatikai cégek különböző szempontok szerint szűrhető listája, az általuk kínált Microsoft-termékek, -megoldások és -szolgáltatások legnagyobb gyűjteménye érhető el.

A partnerek a cégbemutatókon túl ismertethetik az általuk kínált termékeket és szolgáltatásokat – az ügyfelek pedig egyszerűen kereshető felületen, szűrők segítségével találhatják meg a számukra legmegfelelőbb partnercégeket, szolgáltatásokat vagy informatikai szakértőket. A magyar Pinpoint indulásakor több mint 400 Microsoft-partner adatait tartalmazta az adatbázis, amelyből a weboldal látogatói kompetenciák, megoldások és szolgáltatások alapján választhatnak. A listán szereplő partnerek korábbi és jövőbeni ügyfelei megoszthatják tapasztalataikat, így a későbbiekben az ügyfelek értékelései és minősítései is segítik a legmegbízhatóbb partnerek, valamint az adott üzleti igény kielégítésre leginkább megfelelő szoftverek és megoldások kiválasztását.

A Pinpoint segítséget nyújthat a közbeszerzés szereplőinek is, mivel a Microsoft megújított partnerminősítő eljárásának következtében várhatóan módosítják majd a közbeszerzési tendereken induló informatikai cégekkel kapcsolatos kritériumokat is.

A Microsoft 2010 októberében megújította partnerminősítő eljárásait. Az új Microsoft Partner Network programban (a korábbiaktól eltérően) a partnercégek már nem egy általános minősítő fokozatot kapnak, hanem az általuk – szigorú vizsgákon való eredményes szereplés után – megszerzett kompetenciákat egyesével ismeri el a Microsoft „Silver” vagy „Gold” minősítéssel.

Ez a változás kiemelten fontos a közbeszerzésben érintett állami hivatalok/szervek és a beszállítók számára, mivel a jelenlegi közbeszerzési tenderkiírások döntő többségében még a korábbi, a Microsoft partnercégeit általánosan minősítő fokozatok (Gold Certified és Certified) szerepelnek. A 2011 októberétől benyújtott pályázatok érvényességéhez azonban mind a tenderkiírók, mind pedig a pályázók oldaláról az új minősítési eljárás szerint kell egységesíteni a kritériumokat.

Azóta történt

Előzmények