IMAP támogatás az Outlook.comon

Hirdetés

Péntek óta már az Outlook.com is támogatja az IMAP protokoll használatát, jelentette be a Microsoft. A webes levelező így már kompatibilis a négy legnépszerűbb (EAS, SMTP, POP, IMAP) protokollal, és azok is használhatják különálló alkalmazással, akik ezt eddig az IMAP támogatás hiánya miatt nem tehették.

A Microsoft természetesen még mindig az EAS (Exchange ActiveSync) protokollt tartja a legjobbnak arra, hogy a felhasználók okostelefonjaikról vagy táblagépeikről elérjék és használják az Outlook.comot, Steve Kafka, az Outlook.com protokollokért felelős programmenedzsere szerint azonban sokan kérték az IMAP használatának lehetőségét is.

Az Outlook.comot tavaly indította el a Microsoft, a levelező pedig idén nyáron váltotta le véglegesen világ első ingyenes webmail szolgáltatását, a Hotmailt.

Azóta történt

Előzmények

  • Vége a Hotmailnek

    A Microsoft bejelentette, hogy végeztek a fiókok migrálásával, mától teljesen átveszi a régi levelező helyét az Outlook.com.

  • Skype hívások az Outlook.com fiókból

    Jelenleg még csak az Egyesült Királyságban élők próbálhatják ki az új szolgáltatást, de néhány hónap múlva minden Outlook.com felhasználó indíthat hívást egyenesen a levelezőből.

  • (Frissítve) Az Outlook.com nyárra átveszi a Hotmail helyét

    A Microsoft új levelezőjének immár végleges verziója a következő hónapokban váltja le szebb napokat látott elődjét.